Zij gingen jou voor:

Fleur coacht, ondersteunt en begeleidt mij geweldig bij mijn werk als spreker, schrijver en facilitator. In mijn beroep ren je vaak van event naar event, zonder ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Wanneer je steeds nieuwe mensen ontmoet, is het lastig om constructieve feedback te ontvangen en echt te werken aan verandering in je leven. Sinds Fleur mij bijstaat heb ik hier grote sprongen in gezet. Ik ervaar meer rust en ruimte voor de dingen die er in mijn leven echt toe doen. Ik geniet meer en zie hoe ik verder kan groeien. Ik noem mijzelf wel talentbevrijder, maar eigenlijk is het Fleur die op dit moment mijn talent bevrijdt! Ik hoop ook in 2019 weer fijn Met je te mogen samenwerken Fleur!

Laurens Waling, oprichter van Part-up, part-up.com

Mooie dingen ontwerpen is niet genoeg, je moet een alleskunner zijn ook op het gebied van administratie, contracten, koersbepaling, onderhandeling. Je moet je rechten en plichten in de gaten houden en de nieuwste ideeen over werkvormen en fair practice. Het is best ingewikkeld om uit te zoeken hoe die dingen in elkaar steken en het kost veel tijd om na te gaan date en beetje efficient en professioneel aanpakt. Tijd (en assertiviteit) die we niet hadden, en dus bleef het liggen en dus veroorzaakte het onrust. Want het is randzaak, maar wel de belangrijkste randzaak. Daarom is het zo heerlijk dat we nu met Fleur werken. Fleur helpt ons en houdt ons scherp op zakelijke gebied maar weet ook wat er belangrijk is op inhoudelijk niveau. Met haar rustige nuchtere maar humorvolle directheid wijst ze ons op onze blinde vlekken en weet ze ons er zelfs voor te enthousiasmeren. Dat scheelt enorm veel tijd en energie die wij vervolgens weer in ons werk kunnen steken.

Marloes van der Hoek, vormgever, marloesenwikke.com

In korte tijd is Fleur voor ons een rots in de branding geworden. Op allerlei verschillende manieren ondersteunt en begeleidt ze ons, van praktische tips voor alledag tot een lange termijn visie. Echt maatwerk dus. Ze probeert iemand boven zichzelf uit te laten stijgen, maar niet op een pusherige manier. Ze is een mensenmens: zeer betrokken op een warme manier. Terwijl ze toch, en dat is het knappe, naar de buitenwacht zich hard en zakelijk kan opstellen als het moet. Bepaald geen softie. Ze heeft een brede kennis van ons werkveld en veel interesse naar nieuwe ontwikkelingen binnen haar vak. De samenwerking levert ons vooral bewustwording op; waar willen we heen en hoe organiseren we dat? En ook concentratie: Doordat we haar volledig vertrouwen kunnen we gecompliceerde zaken aan haar overlaten waardoor er de nodige ruimte en focus ontstaat om te kunnen ontwerpen.

Wikke van Houwelingen, vormgever, marloesenwikke.com

Ik ben nu bijna een jaar aan het werk met Fleur en ik kan me nu al niet voorstellen hoe mijn (professionele) leven eruit zou zien zonder haar. Ik ben componist en muzikant, en heb in september (2017) mijn debuut EP gereleased. Fleur is werkelijk bij alle facetten van dit hele traject actief betrokken geweest. Van het vormgeven van een helder verhaal over wie ik ben en waar ik voor sta als artiest, tot het boeken van een tour en het laten drukken van 300 boekjes (ik heb mijn EP uitgegeven in boekvorm). Fleur kan als geen ander alle open eindjes die er altijd liggen bij een zelfstandig (kunstzinnig) ondernemer met elkaar verbinden en omknopen tot een heldere rode draad. Zo heeft ze mij enorm geholpen met het smeden van een duidelijk en realistisch ‘plan de campagne’, en heeft ook nog eens enorm hard (mee)gewerkt aan de uitvoering daarvan. Ze luistert met aandacht, heeft veel oog voor het persoonlijke aspect, en is assertief en betrokken. Bovendien laat Fleur je het belang inzien van wat je aan het doen ben door je echt serieus te nemen, waardoor ze je aanspoort om je eigen dromen duidelijk te formuleren en vervolgens ook concreet na te streven. Met realistische doelen en heldere opdrachten, altijd waarborgend dat je op de voor jezelf ‘juiste weg’ blijft koersen richting het einddoel. Kortom: ik zou iedere kunstenaar (of andersoortige ondernemer) een Fleur in zijn of haar leven gunnen, want het maken en aanbieden van zoiets kwetsbaars en ongrijpbaars als het uitvoeren van een eigen idee wordt er zoveel makkelijker en vooral leuker door!

Stan Vreeken, componist en muzikant, stanvreeken.com

Ik werk graag met Fleur als coach, vanwege haar achtergrond en ervaring in de culturele sector. Zij kent de zakelijke kant, maar kan ook inhoudelijk meedenken over mijn processen. Ze stimuleert mij om mijzelf tot een hoger niveau te tillen, keuzes te maken die stroken met mijn ambities.

Koen Steger, vormgever, studiokoensteger.com

Werken met Fleur is plezierig, inspirerend en zeer effectief. Ze luistert goed, heeft een fantastisch referentiekader en weet op een onderzoekende doch doeltreffende manier je gedachtes te ontwarren. Ze is in staat denkpatronen te bevragen, zonodig te doorbreken, en laat je vanaf verschillende kanten naar je werkpraktijk kijken. Dit zorgt ervoor dat je weggaat met genoeg stof tot nadenken maar vooral met veel nieuwe inzichten en inspiratie.

In eerste instantie schakelde ik Fleur in omdat ik vastliep bij het schrijven van een subsidieaanvraag. Door hier samen aan te werken kwam ik erachter dat het soort werk dat ik maak andere omstandigheden nodig heeft dan ik tot nu toe dacht. Dit leidde tot een veel dieper gesprek over mijn werk en bijhorende werkwijze. Ze heeft mij een aantal grote inzichten gegeven die een prachtige wending in mijn denken hebben veroorzaakt. Ik heb hier nog steeds veel profijt van omdat ik beter weet wat ik nodig heb en dit nu ook kan benoemen.

Extra prettig, en belangrijk in een coach, is dat ze je zeer serieus neemt in wat je doet en vertelt. Dit zorgt voor vertrouwen en maakt het mogelijk om open te praten over de soms kwetsbare en onzekere kanten van het vak. Dit is zeker niet de laatste keer dat ik haar hulp inschakel.

Merel Smitt, theatermaker, merelsmitt.nl

Ik heb heel fijn met Fleur samengewerkt! Rustig, betrouwbaar, met gevoel voor het artistieke proces en lekker concreet en besluitvaardig. Was een erg prettig proces.

Daniel van Klaveren, regisseur en schrijver

Fleur is super om mee te werken. Het fijne is dat ze ook erg creatief is en daardoor op verschillende vlakken mee kan denken. Ze is een echte samenwerker.

Ingrid van der Veen, vormgever, ingridvanderveen.com

Dankzij Fleur werk ik sneller, beter én vrolijker. Ze is ook een tactische sparringpartner en stelt de juiste vragen. Zo maakt ze zich razendsnel de materie eigen, scherpt ze mijn keuzes aan en komt ze met nieuwe ideeën. Fleur helpt mij in diverse projecten en is niet alleen een geweldige hulp maar ook echt een inspiratie.

Judith van Kolfschoten, websitemaker en -coach, tekstschrijver, juuth.com

Fleur is de rots waar je als creatieveling op terug kan vallen.

Wendy van Delden, haakontwerper en schrijver, wendyshomecollection.com

Wat is het fijn werken met Fleur!

Marjolijn van Heemstra, theatermaker en schrijver, marjolijnvanheemstra.nl

Fleur is de ultieme alleskunner – mouwen opstropen, en gáán! Ze is zeer toegewijd, kan veel tegelijk aan, is een goede communicator, weet op de juiste momenten te schakelen, maakt intelligente afwegingen met veel gevoel voor zowel het proces èn het eindresultaat. Daarbij is Fleur een heel leuk persoon om mee samen te werken.

Lotte Heeman, hoofd productie, frascatitheater.nl